ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Η Κλειτορία θα γίνει Δημητσάνα

Μικρή αναβολή, παίρνει η δημοπράτηση νέου τμήματος του έργου ανάπλασης του κέντρου της Κλειτορίας, το οποίο έχει ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού, επεκτάθηκε σε παρακείμενο μικρό πεζόδρομο και στο προαύλιο της εκκλησίας του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, για να συνεχιστεί τώρα προς την αγορά.

Ενώ, αρχικά, είχε προγραμματιστεί να γίνει εντός του Απριλίου η διαδικασία θα εξελιχθεί μέσα στον Μάιο, για να ολοκληρωθεί μία παρέμβαση του Δήμου Καλαβρύτων μέσω του προγράμματος Leader και η οποία συνολικά θ’ αλλάξει προς το καλύτερο την είσοδο στην κυρίως κοινότητα.

Το νέο τμήμα αναπλαστικών εργασιών θα ξεκινά από τον ναό με κατεύθυνση προς τον παλιό Σταθμό του ΚΤΕΛ και την διασταύρωση του δρόμου Λευκασίου – Φιλίων (προς Τρίπολη).

Το κονδύλι που θα πέσει εκεί έχει προβλεφθεί στις 190.000 ευρώ.

Προηγήθηκε, τελευταία, η τσιμεντόστρωση της μικρής πλατείας στην εκκλησία, ο φωτισμός, ενώ στον κύριο κοινόχρηστο χώρο ολοκληρώθηκε κατά 65% η πλακόστρωσή του με ταυτόχρονο πέρασμα καλωδίων, φωτιστικών κ.ά. Εκεί θα πέσει αυτές τις ημέρες γρανιτόπετρα στα πεζοδρόμια, κομμάτι που θα χρειαστεί χρόνο αποπεράτωσης 20 ημερών.

Πρόκειται για τις προσόψεις 15 περίπου κτιρίων – με κονδύλι 30.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους – προς ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Ειδικότερα, τα παλιά ιδιωτικά και κοινοτικά πέτρινα κτίρια είναι παρατημένα από τον πόλεμο και το εξωτερικό υλικό σκοπός είναι να φανεί.

Είναι χαρακτηριστική η φράση δημοτικών παραγόντων στην «Π», πως «όταν τελειώσει το έργο η Κλειτορία θα γίνει Δημητσάνα»!

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της δημοτικής αρχής για το τελείωμα ολοκλήρου του έργου και της παράδοσής του στους πολίτες, είναι για τα τέλη Μαΐου, οπότε θα είναι διαθέσιμοι οι χώροι το καλοκαίρι για ντόπιους, παραθεριστές και εκδρομείς επισκέπτες.

Αυτό που θα μείνει είναι το τελευταίο τμήμα του πεζόδρομου, μέχρι το Συμβολαιογραφείο, αλλά κι αυτό των προσόψεων που προβλέπεται ν’ επακολουθήσει.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafliop@pelop.gr

πηγή:www.pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις